Článek

18 slov pro Hanu Brádkovou

Ženy za objektivem
Napsala
Ženy za objektivem

Takto označené rozhovory a další články pro vás připravujeme v rámci týmu Ženy za objektivem. Nejčastěji ve dvojici Jona Novak a Iva Krochotová.

https://www.zenyzaobjektivem.cz/ http://instagram.com/zenyzaobjektivem/ https://www.facebook.com/zenyzaobjektivem/ https://www.facebook.com/groups/zenyzaobjektivem/

Foťák?

Loni jsem přešla z Canonu na Sony a7iii a jsem spokojená.

Objektiv?

Samyang 35 mm 1f,4 používám nejčastěji, dlouhou dobu jsem měla Sigmu Art 35mm, ale s přechodem na bezzrcadlovku jsem se poohlédla po levnějších alternativách a jsem spokojená. Mám ještě další pevná skla a to 85 mm, 50 mm a 24 mm.

Žánr?

Lifestylová rodinná fotografie.

První kšeft?

Asi nějaká svatba nebo rodinka.

Hana

Hana Brádková

Hana Brádková je lifestyle rodinná fotografka. Focení se věnuje již od střední školy, ale až před pěti lety propadla kouzlu lifestylové fotografie. Tehdy začala fotit rodiny bez klasických póz a fotí od té doby převážně venku a u klientů doma. Zaměřuje se na emoce mezi jednotlivými členy rodiny s cílem, aby její fotky působily přirozeně. Hanu najdete na instagramu jako @hana_bradkova_photo a pokecat s ní můžete i v naší FB skupině.

www.hanabradkovaphoto.com

Tvé úspěchy?

To, že jsem tam, kde jsem. Že mám úžasné klienty, které se ke mně vracejí. Že organizuji kurzy a potkávám na nich skvělé, talentované fotografky a mám tu čest pomáhat jim s jejich fotografickou cestou. A obecně, že při rodičovské zvládám pracovat.

Na čem pracuješ?

Přes léto jsem pořádala dva workshopy a přemýšlím, jestli zorganizuji další a jaké kurzy spustím na podzim. A pak samozřejmě fotím a edituji.

Budoucnost? Co dál?

Ráda bych se rozvíjela také ve vlastní tvorbě, dál fotila rodiny a předávala moje zkušenosti těm, které mají o ně zájem.

Ženy za objektivem?

Úžasný projekt. Od počátku svého focení vnímám, že ženy fotí jinak, a hlavně v začátcích často potřebuji jiný přístup než jejich fotografičtí kolegové. Práce fotografa je často hodně individualistická, a mít kolem komunitu fotografek, které rozumí mým starostem, je pro mě opravdu důležité.

Ještě něco?

Děkuji vám za váš čas, za tuhle příležitost a za to, co pro fotografky děláte!

Zpět na výpis článků

Sleduj nás na Instagramu @zenyzaobjektivem